Go to Top

Activitats a la Llibreria Documenta

set.
27
dc.
Un viaje al infierno dantesco (del canto I a VI) @ Llibreria Documenta
set. 27 @ 18:30 – nov. 29 @ 20:30

Aquest viatge dantesc en la primera càntica de la Divina Commedia, la de l’Infern, ens apropa a la comprensió del major poema de la història de literatura mundial. Es tracta d’una aproximació seriosa i alhora molt accessible a aquesta lectura que segueix sent apassionant.

El professor Francesco Luti, florentí com Dante, ens guiarà en aquest viatge: després d’una introducció que contextualitza Dante i la seva obra, veurem alguns dels cants més rellevants de l’Infern. El curs és en castellà, encara que sovint es farà referència a l’original de Dante tenint en compte les principals traduccions catalanes i castellanes. Finalment, en l’última part de la trobada, es llegirà el cant tot seguit en italià/florentí.

Aquest curs es realitzarà en sis sessions, totes en dimecres, de 18.30 a 20.30:

27 de setembre – 11 d’octubre – 25 d’octubre – 8 de novembre- 22 de novembre- 29 de novembre

*

Per a més informació, consulteu a francescoluti@gmail.com

set.
28
dj.
Nuovi Maestri del Racconto Italiano – Secolo XX @ Llibreria Documenta
set. 28 @ 11:00 – nov. 30 @ 13:00

A Nuovi Maestri del Racconto Italiano es donaran a conèixer i es comentaran diferents dels mestres del relat italià més contemporanis, que continuen el llegat dels grans noms de la Postguerra.

Ens centrarem en cinc autors, d’entre el quals destaquen Vassali, Lodoli, Celati, Del Giudice i Mari.

*Tingueu en compte que Nuovi maestri del racconto italiano s’imparteix en italià, de manera que cal conèixer l’idioma.

Aquest curs s’impartirà en nou sessions, totes en dijous, d’11 a 13:

28 de setembre 9 – 5 d’octubre – 19 d’octubre – 26 d’octubre – 2 de novembre – 9 de novembre – 16 de novembre – 23 de novembre – 30 de novembre

*

Per a més informació, consulteu a francescoluti@gmail.com

oct.
23
dl.
La Bressola | “Jonas”, d’Isabel Clara-Simó @ Llibreria Documenta
oct. 23 @ 19:30 – 21:00

Primera sessió del curs del Club de Lectura La Bressola. Comencem amb Jonas, d’Isabel Clara-Simó

Jonàs és una novel·la alhora realista, psicològica i intimista sobre la crisi contemporània del jo, la pèrdua de la innocència i el descobriment de l’homosexualitat.

Fragment: «Quan ell s’adorm sé que la felicitat no és un concepte abstracte, sinó que és tangible. I que la mística és una estafa. Equival a col·locar-se sense esnifar. ‘Què faré jo de lo vostre cor sense lo cos?’, diu la reina, al Tirant. No hi ha res més que o que els sentits marquen. Som criatures carnals, no conceptes. Les religions, totes, són una criaturada per refer-nos de les ferides que fa la vida.» (p. 88)

Isabel Clara-Simó i Monllor (Alcoi, 1943) és una escriptora, periodista i política valenciana. Ha estat guardonada, entre d’altres, amb el premi Sant Jordi 1993 per La salvatge. El 1999 és distingida amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria. L’any 2009 va rebre el Premi Trajectòria en el marc de la Setmana del Llibre en Català. La tardor del 2016 va esdevenir la nova degana de la Institució de les Lletres catalanes. El 2017 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Jonàs és la seva darrera novel·la publicada.

Comptarem amb la presència de l’autora, Isabel-Clara Simó

oct.
24
dt.
Presentació de “La Nit Abans” @ Llibreria Documenta
oct. 24 @ 19:00 – 20:30

Una història de rebel·lia d’una noia que vol trencar les normes a les acaballes del franquisme, quan s’esperava que la màxima aspiració d’una dona fos convertir-se en mestressa de casa, tot i els aires de llibertat que començaven a arribar d’altres països.Febrer del 1965. És l’any del concert dels Beatles a la Monumental, de les manifestacions a Washington en contra de la guerra del Vietnam o de l’assassinat de Malcom X. I els estudiants de Barcelona també es mobilitzen, tot i que el Règim s’entesti a ancorar-los al passat.L’Anna, una noia de dinou anys, entra a treballar com a taquígrafa al Diario de Barcelona. Li hauria agradat estudiar, però, filla d’una família modesta, no es pot permetre anar a la universitat. Haurà de fer d’assistent de l’Eduard, un jove periodista que acaba de graduar-se.Entre ells naixerà una relació tensa i conflictiva, tot i així, serà junts, entre entrevistes a Los Mustang, Los Sírex i els Beatles, com l’Anna descobrirà la seva vocació i lluitarà per canviar el paper de la dona en les redaccions dels diaris, dominades pels homes.

oct.
26
dj.
Presentem La Proporción Áurea @ Llibreria Documenta
oct. 26 @ 19:00 – 20:30

Bosco acaba de abandonar a Alex. En medio de su desolación Alex busca refugio en el Olimpo, el hotel donde trabaja. Sabremos cómo se reencuentran transcurridos unos años, el tiempo que Alex ha empleado en adquirir su verdadero yo, su transformación de hombre a mujer. Pero Bosco nunca se sentirá cómodo con la nueva situación y se empeñará en pulir a Alex hasta el límite de sus fuerzas, hasta alcanzar la perfección, esa Proporción Áurea que solo se aplica en algunos cuadros.

La Presentació serà a càrrec d’en Carles Duarte i Montserrat poeta i lingüista català. Actualment és el director general de la Institució Cultural del CIC. Ha presidit el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). També ha dirigit la Fundació Lluís Carulla, i va ser secretari del Cercle del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona i patró de la fundació Amics del MNAC. Des del desembre de 2011 forma part del Consell de Cultura de la ciutat de Barcelona. El 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Queta Garcia escriptora nascuda a Barcelona. Amb El Amo del sueño va guanyar el Premi de Novel·la de la Universitat de Lleida l’any 2000. Ha guanyat alguns dels premis més importants de narrativa com el X Premi Juan Pablo Forner amb El Alma de la Mariposa (DVD Edicions 2007), el Premi Fray Luís de León con Alla Prima (Junta Castella Lleó, 2016) i el XL Premi Camilo José Cela amb La Proporción Áurea (Premium Editorial 2017). Ha estat finalista de premis com el Ateneo de Sevilla (2007), Azorín (2009 i 2013), Ateneo de Valladolid (2012) i el Felipe Trigo (2016).

Part de la seva obra ha estat publicada als EEUU i altres països de parla anglesa.