Go to Top

Activitats a la Llibreria Documenta

oct.
23
dl.
La Bressola | “Jonas”, d’Isabel Clara-Simó @ Llibreria Documenta
oct. 23 @ 19:30 – 21:00

Primera sessió del curs del Club de Lectura La Bressola. Comencem amb Jonas, d’Isabel Clara-Simó

Jonàs és una novel·la alhora realista, psicològica i intimista sobre la crisi contemporània del jo, la pèrdua de la innocència i el descobriment de l’homosexualitat.

Fragment: «Quan ell s’adorm sé que la felicitat no és un concepte abstracte, sinó que és tangible. I que la mística és una estafa. Equival a col·locar-se sense esnifar. ‘Què faré jo de lo vostre cor sense lo cos?’, diu la reina, al Tirant. No hi ha res més que o que els sentits marquen. Som criatures carnals, no conceptes. Les religions, totes, són una criaturada per refer-nos de les ferides que fa la vida.» (p. 88)

Isabel Clara-Simó i Monllor (Alcoi, 1943) és una escriptora, periodista i política valenciana. Ha estat guardonada, entre d’altres, amb el premi Sant Jordi 1993 per La salvatge. El 1999 és distingida amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria. L’any 2009 va rebre el Premi Trajectòria en el marc de la Setmana del Llibre en Català. La tardor del 2016 va esdevenir la nova degana de la Institució de les Lletres catalanes. El 2017 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Jonàs és la seva darrera novel·la publicada.

Comptarem amb la presència de l’autora, Isabel-Clara Simó