Go to Top

Exposició Mar

El pròxim 4 d’octubre inaugurem a la Documenta la instal·lació MAR, un viatge biblioartístic en paper i tinta

La instal·lació, realitzada per l’artista Angela Barusi, ha comptat amb la col·laboració de Josep Cots i d’Èric del Arco, responsables de la llibreria, que han triat llibres que dialoguen amb la fauna marina retratada per l’artista Angela Barusi.

“En realitzar la selecció de llibres per a aquest projecte –declaren Josep Cots i Eric del Arco— hem buscat el mar a la llibreria. A cada secció -filosofia, història, narrativa, etc.- hem trobat el mar en els títols, en els continguts i, fins i tot, en el disseny del llibre”

El mar, però, és alguna cosa més que l’escenari d’aquest projecte. El mar, com l’art i com els llibres, és un lloc de moviment i de passatge, de sortides i de retorns, de fugues i de recerca d’un punt on amarrar o d’un racó  de pau.

La cohabitació biblioartística de l’obra sobre paper de l’Angela Barusi amb els llibres de Documenta evoca un suau onatge creatiu que convida a hissar les veles de la imaginació i salpar cap altres mars.

Borges deia que “el mar es un idioma antiguo e indescifrable”, però també és cert que les seves reaccions i el seu destí no depenen només del seu misteri, sinó de la nostra consciència a l’hora de reconèixer la seva grandesa i la nostra responsabilitat de conservar-la.

El llibres i les obres d’art són un mitjà per aconseguir-ho.