Amb el 2025 acostant-se a passos de gegant, aquest any tan especial per a nosaltres, celebrem un quart de segle i els cinquanta anys de la llibreria Documenta. Anys de passió per la lectura, de compartir històries i de la nostra dedicació a fer de la Documenta un lloc on la cultura i el coneixement mai no tinguin final. És il·lusionant pensar en el camí recorregut i en l'esperança del que ha de venir. Que aquestes Festes siguin un moment per a gaudir d'aquesta gran passió que compartim, i per trobar-nos amb nous llibres i noves emocions. Us deixem amb un grapat de llibres que darrerament ens han agradat.
La Hillary recomana «El Priorato del Naranjo», de Samantha Shannon. Una fantasia èpica plena de màgia, poder femení i dracs en un món a punt de ser destruït. Una història que atrapa des del principi i no deixa de sorprendre fins al final. Publica Roca Editorial.
L'Eric ens presenta la traducció al català de Brandon Sanderson: «L'ànima de l'emperador». Una novel·la que fusiona fantasia i ciència ficció amb influències asiàtiques, que explora la naturalesa humana, l'art i el concepte de "falsificació". Traducció Marta Armengol Royo. Publica Duna Llibres.
En Josep suggereix «Breve historia de los documentos», de José Ramón Cruz Mundet. L'autor ens porta als orígens dels documents, explorant la seva història, els suports utilitzats, l'aparició dels arxius i l'evolució fins al món "arxiudependent" actual. Publica Alianza Editorial.
La Clara proposa «Ciencia ficción capitalista», de Michel Nieva. Un assaig rellevant per entendre el capitalisme destructiu, on l'autor explora la ciència-ficció com a gènere literari i la seva rellevància dins la narrativa del poder tecnològic. Publica Anagrama.
La Judit recomana «Memòries del bosc», de Mickaël Brun-Arnaud, una novel·la per a tots els públics que combina realisme i emoció per explorar la memòria, amb il·lustracions i una atmosfera onírica. Traducció de Maria Cirera. Publica Flamboyant.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
L'Eric i en Josep s'han endinsat en les teories de la física a través de les pàgines de Carlo Rovelli. Una obra poètica que, a través de la idea dels forats blancs, reflexiona sobre la recerca del coneixement, la consciència i el sentit. Tota una revolució.
«Forats blancs» / «Agujeros blancos», de Carlo Rovelli, publica Anagrama Editorial.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
L'Eric, la Judith i en Josep visiten el Metropolitan Museum of Art de Nova York amb «Toda la belleza del mundo», de Patrick Bringley. Des de la seva posició com a vigilant, ofereix una perspectiva única sobre la vida personal i quotidiana de qui passa hores dintre d'un museu.
«Toda la belleza del mundo: Una historia sobre el arte, la vida y la pérdida», de Patrick Bringley. Traducció de Pablo Hermida Lazcano. Publica Paidós.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
L'Eric torna a la ciència-ficció d'Ursula K. Le Guin gràcies a la recomanació de la Clara amb «Els desposseïts». Le Guin planteja reflexions ètiques sobre les possibilitats de les societats i el món. A través d'una distopia capitalista i una utopia anàrquica, explora els seus límits i fracassos.
"No pots comprar la revolució. No pots fer la revolució. Només pots ser la revolució".
— Ursula K. Le Guin, Els desposseïts.
«Els Desposseïts», d'Ursula K. Le Guin. Traducció de Blanca Busquets. Publica Raig Verd.
«Los desposeídos» de Ursula K. Le Guin. Traducció de Matilde Horne. Publica Minotauro.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
Sense cap mena de ficció, Juan Trejo ens ofereix «Nela 1979», una recreació de la Barcelona dels anys 60 que explora les tragèdies de la droga i l'heroïna. Amb sinceritat, l'autor reflexiona sobre l'impacte d'aquesta tragèdia per a la seva família. Un llibre que ha impressionat l'Eric i en Josep.
«Nela 1979», de Juan Trejo.
Publica Tusquets Editores.
En Josep i la Clara ens porten «Trist tigre», de Neige Sinno. Un llibre incisiu, de reflexions rellevants que sovint ningú vol escoltar. La novel·la, autobiogràfica, parla d'una veritat crua: la violència sexual i el retrat dels violadors. Llegiu-lo!
«Trist tigre», de Neige Sinno. Traducció de Marta Marfany. Publica Anagrama.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
No concebem l'estiu sense lectures! Llibres que hem llegit i us recomanem per a aquestes vacances.
L'Eric recomana «Un dia a la vida de l'Abed Salama: Anatomia d'una tragèdia a Jerusalem». L'accident d'un autobús escolar és una història demolidora, on Nathan Thrall mostrar les negligències d'una investigació i les dues cares del conflicte israelià-palestí. Traducció de Pau Gros. Publica Edicions del Periscopi.
Si voleu clàssics-moderns, la Sara ens proposa «Novel·la d’escacs» de Stefan Zweig. Una història breu amb els escacs com a teló de fons, per a grans reflexions sobre el nazisme i els mecanismes de supervivència. Traducció de Clara Formosa. Publica Viena Edicions.
La Judith proposa «Tomates verdes fritos» de Fannie Flagg. Evelyn, una dona frustrada de mitjana edat, queda commoguda per les històries de la senyora Ninny. Una història honesta de la vida a Alabama, que enganxa també als lectors. Un llibre que sempre funciona. Traducció de Victor Pozanco. Publica Capitán Swing.
Si voleu ser partícips d'una aventura intel·lectual, en Josep suggereix «Si un dit assenyala la lluna» de Toni Pou. Una petita delícia de llibre, de trama senzilla amb experiències personals, de ciència i humanitats, i amb Galileu com a punt d'inspiració. Publica Anagrama Editorial.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
La Judith i l'Eric han llegit «Ovni 78». Escenificada en la Itàlia dels anys 70, recorda la desconcertant història del segrest i l'assassinat d'Aldo Moro, junt amb la desaparició de dos joves. Una novel·la de trama complicada amb èmfasi als OVNIS i tot el que en derivà.
«Ovni 78» del col·lectiu bolonyès Wu Ming. Traducció de Pau Vidal.
Publica Manifest llibres.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
L'Eric i en Josep han llegit «Sé Mía», de Richard Ford. Una novel·la de costums i arquetips
de l'Amèrica del Nord. El retrat d'un pare al càrrec d'un fill amb ELA, dels esforços i els fracassos, del sentit i esperança que busquen la felicitat.
«Sé Mía», de Richard Ford. Traducció de Damià Alou.
Publica Anagrama
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
La Judith i la Clara han llegit «La colònia», d'Audrey Magee. L'estiu de 1979, un pintor anglès i un lingüista francès arriben en una illa remota d'Irlanda per trobar-hi inspiració. La novel·la, ben coral, explora els efectes del colonialisme a través dels seus personatges.
«La colònia», d'Audrey Magee. Publica Edicions Del Periscopi i Sexto Piso.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
Amb el 2025 acostant-se a passos de gegant, aquest any tan especial per a nosaltres, celebrem un quart de segle i els cinquanta anys de la llibreria D...
L'Eric i en Josep s'han endinsat en les teories de la física a través de les pàgines de Carlo Rovelli. Una obra poètica que, a través de la idea dels ...
Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.
Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.
Personalització
Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.
Anàlisi
Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.
Marketing
Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.