• 16/11/2024 12:30 h Llibreria Documenta - Pau Claris 144 Barcelona

    «Homenatge a Leon Felipe» amb Jordi Domenech Millet

    Semblança: Jordi DOMENECH Millet

    Va estudiar comerç. Va treballar primer en publicitat directa, després a lus arts gràfiques: fullets comercials.

    Pertanyé al. Grup de Joventut del Club de Amigos de la UNESCO, on es feia molta vida social i cultural, amb cine-club, xerrades, visites culturals, excursions, etc.

    Aquest llibre d'Homenatge a León Felipe va tenir el seu origen a resultes de l'Homenatge que es va fer al Club Unesco de carrer Llúria a León Felipe el 18 de setembre de 1978, pels 10 anys de la seva mort a Méxic, que va tenir una gran expectació.

    DOMENECH que tenia en aquelles dates, va parlar amb Alejandro Finisterre, albacea de León Felipe, a Madrid. I va anar a Mèxic, on realitzà un curs de literatura llatinoamericana a la Universidad Nacional Autónoma de México.

    Amb motiu dels 10 anys del recordatori de León Felipe de 1.978, va escriure un assaig d'Homenatge. Va parlar amb Pere Gimferrer, i li va dir que ell l'havia fet sobre Vicente Aleixandre i que li havia editat Anagrama, però no va trobar editor.

    També va parlar amb Jordi Maragall, pare de Pasqual i Ernest, aleshores president de l'Ateneu del carrer Canuda, i li va dir que parlés amb qui portava el calendari d'actes. També amb Francesc Coma vocal de literatura de la Institució. Va fer la presentació anticipada de l'assaig "Homenatge a León Felipe" a la Sala Josep Mª de Sagarra de l'Ateneu, però tampoc el va poder editar.

    A lo llarg dels anys va anar fent conferències, xerrades i tallers als Clubs Unesco del carrer Ausiàs March i del carrer Mallorca, als tres col·legis Majors de la Universitat de Barcelona, a les escoles de belles arts i d'oficis artístics, etc. Sobre diferents temes, sempre dins de la poesia, les belles arts i la literatura. També amb els seus propis poemes, que no ha pogut publicar mai.

    Fins que va conèixer Adolfo Castaños amb qui va crear la cooperativa d'autors-editors, registrada amb la denominació Katarsi Literàriael 2.011, que no reixí per malaltia del dos.

    Després de veure com Abacus s'ha quedat amb un munt d'editorials, i que BonPreu ho ha fet amb l'Enciclopèdia Catalana, va veure que el camp editorial tampoc gaudia de molt bona salut i va decidir que s'autopublicaria el seu llibre, però fent una mica de peripècia (Aristòtil) publicant-lo a Edicions de quaderns de les Panatenees, presentant-lo a llibreries i biblioteques amb algunes ajudes d'amics.
    _________________________________________________
    L'acte es podrà seguir per InstagramLive en el nostre canal: https://www.instagram.com/documentabcn

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades