• 07/04/2025

    «Una belleza terrible», d'Edurne Portela i José Ovejero

    Enredat per llegir «Una belleza terrible», l'Eric en parla a en Josep. La novel·la d'Edurne Portela i José Ovejero, basada en fets reals, retrata les lluites, ideals i contradiccions dels revolucionaris trotskistes al segle XX mentre s'enfrontaven a règims opressius. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 24/03/2025

    Avui parlem d'«Una carta molt llarga», de Mariama Bâ. Traducció d'Imma Falcó

    L’Eric i la Cèlia recomanen «Una carta molt llarga», de l'escriptora i feminista Mariama Bâ. Entre cartes hi trobem una amistat sense judicis. Un llibre de declaració de lluites de gènere i esperança en un Senegal postcolonial. Una història que ens demostra que els problemes són universals. «Una carta molt llarga», de Mariama Bâ. Traducció d'Imma Falcó. Publica Editorial Jande. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 30/12/2024

    Recomanacions de Reis 2025

    Si encara busqueu el regal perfecte per a Reis, un llibre sempre és una aposta segura! Pels més indecisos, us deixem unes opcions per a tots els gustos. L'Helena recomana «Demonios», de Fatma Aydemir. Una novel·la familiar des de la mirada de cada un dels seus membres. Ambientada als anys 90 a Alemanya, retrata la vida migratòria i el conflicte kurd-turc, amb una mirada profunda de les relacions familiars i les dificultats d'adaptació. Publica Random House. La Sara ha llegit «Carcoma», de Layla Martínez, una història fosca de rancor i venjança. Amb dues protagonistes femenines —àvia i neta—, l’autora crea una atmosfera inquietant, pròpia d’una casa encantada, tot explorant els secrets i l’herència emocional dels que hi han viscut. Publica Amor de Madre Editorial. L'Eric proposa «Demolició», de Lluís Llort. Un professor universitari veu com la seva vida estructurada es desfà quan és denunciat per violació. La novel·la aborda la tensió i la desesperació del protagonista, tractant temes com les acusacions de violació amb un enfocament crua i realista. Un llibre que et manté en dubte, amb una necessitat de conèixer la veritat. Publicada per Clandestina Editorial. La Judith porta «El secret blau del Llop», d'Eulàlia Canal. Una emocionant història d’aventures protagonitzada per una colla d’amics. Un llibre que enamora a tots els qui el llegeixen! Publica Bindi Books. En Josep i la Cèlia coincideixen en «Edèn», d'Auður Ava Ólafsdóttir. Submergida en escenes senzilles, la narració avança lentament però amb gran profunditat. La novel·la ofereix reflexions i obre noves perspectives per al futur. Tot amb un toc islandès. Publica Club Editor. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 16/12/2024

    Recomanacions de Nadal 2024

    Amb el 2025 acostant-se a passos de gegant, aquest any tan especial per a nosaltres, celebrem un quart de segle i els cinquanta anys de la llibreria Documenta. Anys de passió per la lectura, de compartir històries i de la nostra dedicació a fer de la Documenta un lloc on la cultura i el coneixement mai no tinguin final. És il·lusionant pensar en el camí recorregut i en l'esperança del que ha de venir. Que aquestes Festes siguin un moment per a gaudir d'aquesta gran passió que compartim, i per trobar-nos amb nous llibres i noves emocions. Us deixem amb un grapat de llibres que darrerament ens han agradat. La Hillary recomana «El Priorato del Naranjo», de Samantha Shannon. Una fantasia èpica plena de màgia, poder femení i dracs en un món a punt de ser destruït. Una història que atrapa des del principi i no deixa de sorprendre fins al final. Publica Roca Editorial. L'Eric ens presenta la traducció al català de Brandon Sanderson: «L'ànima de l'emperador». Una novel·la que fusiona fantasia i ciència ficció amb influències asiàtiques, que explora la naturalesa humana, l'art i el concepte de "falsificació". Traducció Marta Armengol Royo. Publica Duna Llibres. En Josep suggereix «Breve historia de los documentos», de José Ramón Cruz Mundet. L'autor ens porta als orígens dels documents, explorant la seva història, els suports utilitzats, l'aparició dels arxius i l'evolució fins al món "arxiudependent" actual. Publica Alianza Editorial. La Clara proposa «Ciencia ficción capitalista», de Michel Nieva. Un assaig rellevant per entendre el capitalisme destructiu, on l'autor explora la ciència-ficció com a gènere literari i la seva rellevància dins la narrativa del poder tecnològic. Publica Anagrama. La Judit recomana «Memòries del bosc», de Mickaël Brun-Arnaud, una novel·la per a tots els públics que combina realisme i emoció per explorar la memòria, amb il·lustracions i una atmosfera onírica. Traducció de Maria Cirera. Publica Flamboyant. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 09/12/2024

    «Forats blancs», de Carlo Rovelli

    L'Eric i en Josep s'han endinsat en les teories de la física a través de les pàgines de Carlo Rovelli. Una obra poètica que, a través de la idea dels forats blancs, reflexiona sobre la recerca del coneixement, la consciència i el sentit. Tota una revolució. «Forats blancs» / «Agujeros blancos», de Carlo Rovelli, publica Anagrama Editorial. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 25/11/2024

    Avui parlem de «Toda la belleza del mundo», de Patrick Bringley

    L'Eric, la Judith i en Josep visiten el Metropolitan Museum of Art de Nova York amb «Toda la belleza del mundo», de Patrick Bringley. Des de la seva posició com a vigilant, ofereix una perspectiva única sobre la vida personal i quotidiana de qui passa hores dintre d'un museu. «Toda la belleza del mundo: Una historia sobre el arte, la vida y la pérdida», de Patrick Bringley. Traducció de Pablo Hermida Lazcano. Publica Paidós. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 04/11/2024

    Avui parlem d'«Els desposseïts», d'Ursula K. Le Guin. Traducció de Blanca Busquets

    L'Eric torna a la ciència-ficció d'Ursula K. Le Guin gràcies a la recomanació de la Clara amb «Els desposseïts». Le Guin planteja reflexions ètiques sobre les possibilitats de les societats i el món. A través d'una distopia capitalista i una utopia anàrquica, explora els seus límits i fracassos. "No pots comprar la revolució. No pots fer la revolució. Només pots ser la revolució". — Ursula K. Le Guin, Els desposseïts. «Els Desposseïts», d'Ursula K. Le Guin. Traducció de Blanca Busquets. Publica Raig Verd. «Los desposeídos» de Ursula K. Le Guin. Traducció de Matilde Horne. Publica Minotauro. Un canal de vídeo per parlar de llibres.

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades